Behandlingsformer & Helbredelse

Dette forløb er skabt til at undervise i “Andre behandlingsformer”, som er et af kravene til uddannelser indefor “RAB” ordningen (Registreret Alternativ Behandler). Men kan være til gavn for en meget bredere kreds.
Vi sætter de forskellige behandlingsformer, sundhedssyn og sygdomssyn, som vi møder i vores samfund ind i en bredere og dybere sammenhænge:

Indhold:
Historie
Filosofi
Hvad er “helbredelse”
“Placebo & Nocebo” versus mobilisering af “selvhelbredende kræfter”
Allopati versus homeopati
Forståelse af forskelle og ligheder mellem forskellige behandlingsformer – og deres virkefelt i forhold til “de 5 værensformer”
Introduktion til mest almindelige behandlingsformer: Akupunktur, Zoneterapi, Homeopati, Kiropraktik, Osteopati, Kinesiologi, Healing, Feng Shui, Yoga, Tai Chi Chuan / Qigong, Psykoterapi, Massageformer – ønsker er velkomne!

Målsætning: – At deltagerne forstår grundlæggende principper, forskelle og ligheder indenfor de vigtigste behandlingsmetoder og strømninger af helbred – og sygdomssyn de møder i samfundet.

Metode: Undervisningen er en vekslen mellem teori og praktiske demonstrationer af diverse behandlingsformer og teorier. Der vil være rig lejlighed til udveksling af viden og erfaringer internt i den underviste gruppe.

Målgruppe: Forløbet henvender sig oplagt til sundhedspersonale indenfor naturvidenskabeligt baserede uddannelser og såkaldt “alternative” eller “komplementære” behandlere – f.eks. sygeplejesker, læger, fysioterapeuter, jordemødre, akupunktører, kiropraktorer, zoneterapeuter, psykoterapeuter og psykologer.
Forløbet kan selvfølgelig følges af alle med interesse.